Perhehoitoliiton laivareissu on 23.9-24.9.2021


Lisätietoja Silavan kotisivuilta, tapahtumat


Perhehoitoliitto blogi,

https://www.perhehoitoliitto.fi/uutishuone/blogi/lapsia_mummoja_ja_pappoja_samaan_perheeseen_-_mita_ihmetta.6657.blog

Perhehoitoliitto siirtää tapahtumia syksyyn

https://www.perhehoitoliitto.fi/ajankohtaista/tiedotteet_ja_uutiset/perhehoitoliitto_siirtaa_kevaan_tapahtumia_syksylle_ja_verkkoon.6125.news

Tiedotteet ja uutiset 13.3.2020 12.16

Koronavirus vaikuttaa myös perhehoidon arkeen

Koronavirukselta (COVID-19) suojautumisen toimenpiteet vaikuttavat myös moniin perhehoidon arjen tilanteisiin ja herättävät perhehoitajissa kysymyksiä, miten parhaiten turvata perhehoidossa hoidettavien lasten ja aikuisten hyvinvointi.

Suomessa Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL seuraa tilannetta jatkuvasti ja ohjeistaa, miten suojautua tartunnalta ja toimia, jos virukselle altistuu tai siitä sairastuu (lue lisää koronaviruksesta). Perhehoitoliitto muistuttaa, että perhehoitajien tulisi noudattaa THL:n, oman kotikunnan sekä perhehoidosta vastaavan tahon antamia ohjeita.

Lastensuojelun perhehoidossa perhehoitajan tulee olla ensin yhteydessä sosiaalityöntekijään, jos lapsen yhteydenpitokäytäntöjä tai muuta sosiaalityöntekijän päätösvaltaan kuuluvaa on tässä tilanteessa tarpeen muuttaa.

THL:n ohjeiden mukaisesti on hyvä rajoittaa sosiaalisia kontakteja ylipäätään ja erityisesti mikäli perhehoidossa on riskiryhmiin kuuluvia henkilöitä, kuten ikäihmisiä, ja henkilöitä, joilla on haavoittuvuutta lisääviä perussairauksia.

Mikäli perhehoidossa oleva henkilö, perhehoitaja itse tai muu perheenjäsen sairastuu tai on karanteenissa, toimitaan THL:n ja perhehoidosta vastaavan tahon ohjeiden mukaisesti. Muuttuneesta tilanteesta tulee ilmoittaa perhehoidossa olevan henkilön vastuutyöntekijälle siihen kuntaan, joka on sijoittanut hoidettavan sekä kuntaan, jossa perhekoti sijaitsee (perhehoitolaki 21§).

Monilla sairaanhoitopiireillä on neuvontanumeroita, ja myös valtakunnallinen puhelinneuvonta tarjoaa yleistä tietoa koronaviruksesta. Neuvonnan numero on 0295 535 535. Valtion yhteinen puhelinneuvonta on auki arkipäivisin klo 8-21 ja lauantaisin klo 9-15.

Perhehoitoliitossa tehdään parhaillaan töitä sen suhteen, miten keväälle suunniteltujen tapahtumien kanssa toimitaan – pystytäänkö niitä järjestämään esimerkiksi webinaareina vai siirretäänkö tapahtumia myöhempään ajankohtaan. Esimerkiksi ensi viikolle suunniteltu koulutus sateenkaari-ihmisten kohtaamisesta perhehoidossa siirretään elokuulle ja se toteutetaan tuolloin verkkokoulutuksena. Tapahtumista tulemme tiedottamaan lisää ensi viikon aikana. Seuraa tiedotustamme osoitteessa www.perhehoitoliitto.fi/uutiset.

Myös Perhehoitoliiton jäsenyhdistykset miettivät, miten toimia omien tapahtumien ja vertaisryhmien kokoontumisten suhteen. Hallitus on ohjeistanut, että kaikkien kokoontumisten järjestämisen osalta tulee nyt käyttää harkintaa. Tapahtumien järjestämistä pohdittaessa kannattaa myös seurata viranomaisten tiedotusta ja ohjeita.

Lisätietoja: toiminnanjohtaja Merja Lehtiharju, merja.lehtiharju@perhehoitoliitto.fi, puh. 040 310 1441


Meidän Sakki hanke

”Sisarussuhde voi olla elämän pisin ja läheisin, mutta se ei kestä mitä tahansa”

Maaret Kallio kirjoittaa kolumnissaan lapsuuden kokemusten vaikutuksista sisarussuhteisiin aikuisena. https://www.hs.fi/blogi/lujastilempea/art-2000006426759.html

Sisarussuhteen roolikartta auttaa nuoria ja aikuisia tarkastelemaan sisarusten erilaisia rooleja sekä ymmärtämään suhteen toimivuutta. Roolikartan käsikirjassa on huomioitu myös sijaishuollossa muodostuvat sisarussuhteet. Lue lisää: https://www.vslk.fi/index.php?id=31

#sisarussuhteet #sijaissisarukset #yhdenvertaisuus #perhehoito #kokoperhe


https://www.perhehoitoliitto.fi/ajankohtaista/uutiskirjeet/perhehoitoliiton_uutiskirje_1_2020

Yhteistyössä mukana Silava ry.